Dünya’nın En Ünlü Kahve Festivalleri

Heyyy kahve severler sadece kahve içmek değil, festivallerle coşmak da hoşunuza gitmez miydi? İşte ilerleyen zamanlarda tekrarlarına katılmak isteyebileceğiniz Dünyanın en ünlü kahve festivalleri

 

İstanbul Kahve Festivali

 

Dünya demişken Türkiye de dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğu için İstanbul kahve festivali ile açılışı yapalım dedik. Her zaman içtiğiniz ve tadına doyamadığınız kahvelerin yanında dünyaca ünlü ve daha önce tatmadığınız kahveleri de bu festivalde bulabilirsiniz. İstanbul Kahve Festivali için ev sahipliği yapan mekânlar tarihi açıdan önem taşıyan Haydarpaşa Tren Garı ve Küçük Çiftlik Park olmuştur. Her yıl düzenlenen kahve festivali, kahve severlerin farklı kahve çeşitlerini deneyerek yeni markalarla tanışmasını sağlıyor.

 
 
 

The Filter

 

Adından da anlaşılacağı gibi Dünya’nın en ünlü kahve festivalleri içinde The Filter, Filtre kahve seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Baristaların ve kahve tutkunlarının karşılıklı deneyimlerini paylaşmaları, etkinlikte yer alan workshoplar ve seminerler festivalin temel unsurları arasında yer alıyor. Çek Cumhuriyeti’nin Brno şehrinde düzenlenen etkinlikte Espresso ve lezzetine doyamayacağınız filtre kahve seçenekleri bulunuyor.

 
 
 

Amsterdam Kahve Festivali

 

Para ödüllü bir yarışma temasıyla düzenlenen Amsterdam kahve festivali, ilk kez 2018 yılında organize edilmiştir. Kahve karışımcıları adıyla düzenlenen yarışmada ödül olarak 1000 Avro verilmiştir. Yarışmacılar iki kişilik ekip halinde yarışmış, bir barista ve bir karışımcı tarafından hazırlanan gösteri ve sunumda en başarılı olan ekip, ödülü almıştır. Dünyanın en ünlü kahve festivalleri arasında bu festival, yarışma konseptiyle diğerlerinden ayrı bir yere sahiptir.

 
 Helsinki Kahve Festivali

Eğer uluslararası farklı lezzetlerle tanışmak ve Nordik halkına özgü kahve demleme yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız bu festival tam size göre… Fin Halkının kendine has kahvesiyle tanışın. Helsinki Kahve festivali, en iyi kahve sunumlarını bulabileceğiniz görsel bir şölen niteliğindedir. Aynı zamanda en lezzetli kahvelerle tanışmak ve yeni demleme yöntemleri öğrenmek için bu festivale katılmak isteyebilirsiniz.

Talinn Kahve Festivali

Estonya’nın başkenti Talinn’de düzenlenen bu kahve festivali, dünyanın en ünlü kahve festivalleri içinde yer almayı başarmıştır. Festivalin öne çıkan özelliği yerel lezzetlerle tanışma imkânı sunmasıdır. Ayrıca kafe sahipleri, baristalar, kahve uzmanları ve markaları aynı festivalde buluşuyor. Festival bir nevi kendine özgü kahve kültürünü dünyaya tanıtma amacı taşıyor. Estonya’ya özgü kahve lezzetlerinin demlenme ve hazırlanma tekniklerini, hangi ekipmanlarla hazırlandığını öğrenmek için Talinn Kahve Festivali sizi bekliyor. Kendinizi farklı lezzetleri tatmaya ve çeşitli kahve lezzetleriyle damak tadınızı zenginleştirmeye adadıysanız bu festivali kaçırmamalısınız.

Standart Kahve Festivali

Standart dergisinin adından esinlenilerek gerçekleştirilen kahve festivali Slovakya’nın başkenti Bratislava’da düzenleniyor. 2016 yılında ilk kez düzenlenmiş olan bu kahve festivali, bütün kahve severleri bir araya getiriyor. Kahve markaları, kahve konusunda uzman baristalar ve kahveye dair daha çok şey öğrenmek isteyen herkes için bu festivalde bir şeyler var. Kahve festivalinin en etkileyici yanı ise kullandıkları tasarımlar ve sundukları kokteyller olmak üzere göze çarpıyor.

Singapur Kahve Festivali

Dünyanın en ünlü kahve festivalleri deyince bir sonraki durağımız Singapur… Singapur kahve festivali klasik kahve festivallerinden biraz daha farklı… Onu diğerlerinden ayıran özelliği, kahve çeşitleriyle doğrudan öne çıkması değil, festival süresince grafiti gösterileri, kitap ve sanat sergileridir. Tipik bir sanatsal aktivite gibi düzenlenen festivalde lezzetli kahveler içerek sanatın ve eğlencenin tadını çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Ulusal ve uluslararası kahve festivalleri bazen yıllık bazen de yılın belli dönemlerinde düzenlenir. Dünyanın en ünlü kahve festivalleri hakkında bilgi almak, kahve çeşitleri ve kahve ekipmanları hakkında daha fazla şey öğrenmek için takipte kalın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir